Sinds 36 weken zwangerschap voeren mijn buikmeisje en ik ons Geboortegesprek over onze aanstaande Geboortereis. Visualiseren wij hoe het zal gaan. Dromen we over de eerste periode samen. En alles wat nog meer uitgesproken mag worden. Puur, ongecensureerd en liefdevol. Want deze energie voert altijd de boventoon, welke boodschappen ook worden gedeeld.

… Vertel maar lieverd, wat voelt goed, wat past bij jou en bij je voornemens voor je leven?

Vrouwenlijntrauma

Ach mama, mijn diepste, vurigste wens is om via het geboortekanaal te komen. Zoals je al eerder aangaf bij diverse mensen gaat dat op zo veel niveaus helend zijn voor ons. Zoveel doorlopende patronen en cirkels worden daarmee doorbroken. Het gaat ons zo in onze kracht zetten en ons bevrijden. Beperkende energieën vallen weg waardoor we vrij en op eigen kracht onze taken kunnen uitvoeren. En niet alleen voor ons, het bevrijdt ook Yarah, mijn andere zusje tussen de sterren, jou en ook onze voormoeders. Jij voelt allang dat het veilig is om je over te geven aan moeder aarde mama. Het is enkel de energie nog van degenen die voor jou kwamen die jou daar in tegen houdt.

Meisje, wat heb je toch een breed zicht vanaf waar je nu bent. Inmiddels heb ik mogen ontdekken door het doen van een vrouwenlijnopstelling wat er speelde in de vrouwenlijn, verder dan waar ik eerst kon zien. Zo het gevoel, ondanks mijn eigen ervaring dat ik zoveel belasting op dat thema mee zeulde dat niet van mijzelf is. Bestaansrecht, vrouw mogen zijn, seksueel trauma, van moeder op dochter en zo maar door. Eindelijk zijn de woorden van pijn, verdriet, verbittering en onmacht tussen hen uitgesproken. Eindelijk zijn lasten terug gegeven aan degenen bij wie ze horen. Daderschap geboren uit slachtofferschap. Van buiten jezelf houden tot naar binnen durven kijken. De oermoeder mocht ten tonele verschijnen en heeft alles en iedereen vervuld van onvoorwaardelijke liefde. Heling, verzachting, reiniging en voorzichtig opbouwende liefde in de verbindingen. Dat wat niet meer dient is afgesloten, cirkels op meerdere lagen zijn doorbroken. Jij, al mijn kindjes in hemel en op aarde zijn zo gewenst en in liefde gekomen. Bewust gekozen. Juist mijn eigen ervaring als kind heeft gezorgd dat ik…

…op zielsniveau heb gekozen te leven vanuit mijn hart, te doen besluiten dat mijn liefde voor het leven grootser is dan welke pijnlijke ervaring dan ook.

Zachtkracht

Zachtkracht, bestaansrecht, meesterschap, vreugde, verbinding be-leven. Ontdekken, diep gaan, bewust worden, helen, transformeren, groeien. De weg van dit leven. Geen haat, wel liefde en dankbaarheid. Want het heeft mij mede gevormd tot de vrouw die ik nu ben. Ik zie het doel tot waartoe het heeft gediend. Een onderdeel tot de gift die ik nu te geven heb en een onderdeel tot de weg terug naar mijzelf. Ik voel mij zachter, meer geaard, mijn hele buikgebied is rustiger. Ik voel zoveel meer vertrouwen in de gedragenheid in mijzelf en van moeder aarde. Dieper thuis in mijzelf. Mooi..

Mama, je bent al zo goed bezig in het je maximaal voorbereiden voor onze geboortereis. Alleen het vertrouwen krijgen in het litteken, daar mag je nog meer op focussen. Dieper en dieper gaan geloven dat het krachtig en flexibel genoeg is om er doorheen te gaan. Je bent al geheeld mama, het litteken is geheeld.. Je ervaring met de geboorte van Yarah is er een waarop je met dankbaarheid en tevredenheid op terug kijkt. Die ervaring was toen al helend en het is echt mooi geheeld in je buik. Ik voel alle vertrouwen in jou, mij, je lichaam en onze reis mama. We zijn niet voor niets zover gekomen samen om het hierop te laten stranden.

Dat is waar, lieverd. Dank je wel dat je mij daar aan herinnert.

Mama, ik help jou te gronden in elke sensatie, te Zakken in Zijn

Mama…ik voel dat ik het rustig aan wil doen. Om jou te laten wennen aan de sensaties van de golven, zodat je in de ervaring zelf kan groeien en gronden. Elke keer als ik voel dat jij er klaar voor bent dan pas een stapje erbij. Een periode van oefengolven en niet gelijk in een keer de hele rit. Zacht en in harmonie, met elkaar, met de ritmes, met je ademhaling, focus en zachtheid. Ik beweeg ook niet voor niets steeds onderin je buik. Dat is zodat je kan wennen aan de sensaties tegen je littekenen. Dat voelt fijngevoeliger en dat vind je nu nog spannend. Ik help jou erbij om daaraan te wennen, nu al.

Dank je wel lieverd. Eerlijkheid, voelt dit nog spannend ja, maar ik maak elke keer het besluit bij zo’n sensatie dat het welkom is. Ik het open ontvang en door mij heen laat golven. Het voelt ook echt als een voorbereiding op wat komen gaat.

Een zee van roerig en rust

En mama, het is oké als je het in het echte begin spannend vindt. Ervan moet huilen en even in de twijfel schiet of je dit aankan en aandurft. Dat heeft elke mama. Dat had ik ook toen ik mama werd in een ander leven. Het is helemaal normaal mama en laat het maar eruit stromen, laat het maar los, het reinigt nog meer op diepere lagen, het maakt de weg nog vrijer dan die al was.
Je zal het wel duidelijk merken mama wanneer de periode van opwarmen voorbij is. Maar ook dan bouw ik rustig voort. Geen haast, onze cadans. Periodes van rust mogen er zijn. Ik heb daar geen last van, het is juist goed voor ons. Vertel de dokters maar dat. Zakken in zijn, zakken in zijn, mee-golven op wat komt. Geen enkele zee is constant roerig, er is ook rust., vertraging en verstilling nodig om daarna weer aan te trekken…

Wordt vervolgd…

 

Noot: Ik voel dat ik je graag deelgenoot maak van hoe een geboortegesprek eruit kan zien. Als het je interesse hebt omdat je zelf zwanger bent of wenst te raken. Of omdat je onze zwangerschapsreis volgt. En wie weet, verbind ik mij in 2018 4 weken lang met jou en je buikbaby. Liefdevol en zuiver. Loop ik mee aan jullie energetische hand en ondersteun ik jullie om vol vertrouwen en vreugde jullie unieke Geboortereis te gaan. Kijk op https://luisterkind.carolavanderheiden.com/zwangerschap-en-geboortebegeleiding voor meer informatie.